Benchmark; Intel HD Graphics 530 & Burnout Paradise

Door NitroX infinity op dinsdag 7 juni 2016 08:00
Categorie: Benchmarks, Views: 1.758

Na drie first-person spellen tijd voor iets anders; een racespel! Dit maal zal ik Burnout Paradise benchmarken op de iGPU van mijn Core i3-6100. Spoiler; eindelijk een spel dat op 1080p gespeeld kan worden!


Instelligen
Burnout Paradise is geen veeleisend spel. Met de HD 530 kan ik het spel op de hoogste instellingen spelen op 1080p met 2x anti-aliasing op acceptabele framerates. Motion Blur heb ik uitgeschakeld omdat het menselijk oog dat zelf al verzorgt. SSAO heb ik ook uitgeschakeld omdat de framerate dramatisch inzakte naar rond de tien beelden per seconde.

Ik heb drie runs opgenomen. De eerste run duurt een half uur en toont de resultaten van simpelweg het rondscheuren op de kaart. Ik heb daarbij over de hele kaart wegen onveilig gemaakt en mij niet beperkt tot slechts één type gebied. De tweede en derde runs duren beide drie minuten en zijn van 'Road Rage' races. Dit zijn races waarbij je de tegenstanders van de weg af moet drukken. Het voordeel van deze races is dat er vrijwel altijd tegenstanders in de buurt zijn. Bij de normale races lig ik na een halve minuut meestal ver op kop en lijkt het teveel op gewoon door de stad rondscheuren.

Om data te verzamelen heb ik wederom MSI Afterburner met RivaTuner Statistics Server en GPU-Z gebruikt. Bij dat laatste programma lever ik de disclaimer dat GPU-Z af en toe een seconde overslaat. Dit zorgt voor gaten in de grafieken.

Framerates & Frametimes
http://static.tweakers.net/ext/f/ZmT77utlMNcsi8moAnfPmr6Q/thumb.png http://static.tweakers.net/ext/f/llixnfxLvx1trpt3bY21wMm6/thumb.png http://static.tweakers.net/ext/f/L8Lv4U4Am0mjLx6Q63VFnRtA/thumb.png
Thumbnails, klik voor groter.

Van de drie grafieken ligt de laagste framerate op 34,1 en de hoogste op 60,5. Het gemiddelde ligt op 57,9, 56,1 en 53,9. Voor de frametimes ligt het minimum op 16,8 en het hoogste op 58 milliseconden. Het gemiddelde ligt voor elk van de drie runs op 19,9, 25,1 en 24,3.

De laatste run lijkt het zwaarst geweest te zijn voor de iGPU maar nog steeds werden er goede prestaties neergezet.

CPU & GPU Load en Geheugengebruik
http://static.tweakers.net/ext/f/P86NDdyVkG1xrTDUHRd5mGdQ/thumb.png http://static.tweakers.net/ext/f/kpLD8oso1KHEX3qYEV4a8C0z/thumb.png http://static.tweakers.net/ext/f/y1ANT37rk5Vfj2dykp1nLdoe/thumb.png

http://static.tweakers.net/ext/f/EtUNRQPpaEk55jlN1YrrIxAo/thumb.png http://static.tweakers.net/ext/f/eaRvewfgFShemCPZenVATPgJ/thumb.png http://static.tweakers.net/ext/f/2Ak1szoRTodzzI6CzJrur5vv/thumb.png
Thumbnails, klik voor groter.

Net als de voorgaande spellen die ik heb getest, heeft ook dit spel genoeg aan twee threads, hoewel een derde absoluut geen kwaad kan. Die vierde thread wordt wederom vrijwel niet benut. Als we de framerate grafieken met de gpu load vergelijken, dan is het overduidelijk dat de igpu meer dan genoeg kracht heeft om dit spel aan te kunnen. Vaak genoeg daalt de belasting onder de negentig procent terwijl de framerate op 55 en hoger blijft.

Het geheugengebruik blijft stabiel tussen de 740MiB en 760MiB voor de iGPU en het totale geheugengebruik blijft rond de 3550MiB hangen.

Stroomverbruik & Temperaturen
Het minimum stroomverbruik van de igpu ligt op 8,5Watt en het maximum op 12,3.

De omgevingstemperatuur lag rond de 25 graden Celsius. Voor de cpu lag het minimum op 65 graden en het maximum op 90 graden. Voor de gpu waren de laagste en hoogste waardes 67 en 90 graden. Schrikbarend hoog, maar toch waren de prestaties er niet minder om. Ik maak me er op dit moment ook niet zo druk om aangezien ik gebruik maak van de iGPU. Mijn verwachting is dat het een stuk beter zal worden qua temperaturen wanneer er een videokaart in het systeem wordt gestoken. Die vergelijking zal ik absoluut maken wanneer videokaarten met AMD's Polaris chips beschikbaar worden.

Nawoord
Ik was plezierig verrast door de prestaties in dit spel. Het blijkt maar dat je geen beest van een gpu nodig hebt om leuke en goed uitziende spellen op 1080p met hoge instellinngen te kunnen spelen. De comments staan weer open voor vragen en opmerkingen, dus leef je uit.

Volgende: Benchmark; Core i3-6100 Stroomverbruik 06-'16 Benchmark; Core i3-6100 Stroomverbruik
Volgende: Benchmark; Intel HD Graphics 530 & Bioshock Infinite 06-'16 Benchmark; Intel HD Graphics 530 & Bioshock Infinite

Reacties

Reageren is niet meer mogelijk